Чай от анасон

590

чай от анасов

Лечебните свойства на ароматната напитка чай от анасон били известени в древния Рим и Гърция. Лечебните свойства на анасонът се описват подробно в някои от разказите на Авицена и Хипократ. Смята се, че култивирането на тази билка е започната в източната част на Средиземно море. Според други източници култивирането започва в древен Египет.

Чай от анасон, трябва да има във всеки дом!

Анасонът поради богатото съдържание на етерично масло притежават отхрачващо, антисептично и спазмолитично действие, потогонно и температуропонижаващо.

Приложения:
– при кашлица, ангини, ларингити, фарингити, хронични бронхити, бронхиална астма
– при заболявания на стомашно-чревния тракт, гастрити, ентероколити с колики, метеоризъм
– при възпалителни заболявания на пикочните пътища, бъбречнокаменна болест и други
– за стимулиране на млечната секреция у кърмачките.

Анасонът притежава подчертани отхрачващи и възбуждащи чревната дейност свойства. Има пикочогонно и болкоуспокояващо действие. Засилва функциите на млечните жлези. Употребява се при кашлица от различен произход: възпаление на бронхите, ларингит, ангина,  хронични белодробни катари, възпаление на фаринкса, задух, при болки в стомаха и червата, възпаление на стомашната лигавица (гастрити), колики, газове, възпаление, пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур, за увеличаване млякото на кърмачките.

В българската народна медицина се използва още за пресипнал глас, безсъние, главоболие, за регулиране на недостатъчна и болезнена менструация, хълцане, подагра и други. Външно се прилага при циреи и отоци.

Начин на употреба: 1 чаена лъжичка от билката се накисва за 1 час в половин литър гореща вода. След прецеждането от течността се пие по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

При интерес може да поръчате при нас разфасовки от 100, 200, 300 и повече грама.

За повече информация попитайте на лично съобщение на фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/protivoparaziten.chai