Започва подписка в защита на Кардиоболницата на Бургас

95

9-10 февруари, Часовника пред Община Бургас

Единствената специализирана кардиохирургична болница в Бургас и региона „Аджибадем Сити Клиник“ е поставена пред непреодолими трудности, които застрашават нейното съществуване.

В края на месеца изтича договорът за наем в сградата, в която е болницата, а новите финансови рамки са непосилни,  за което и да е лечебно заведение.  Ако не се намери разумно решение, от спешна кардиохирургична помощ ще бъдат лишени жителите на целия Югоизточен район. Един добре обучен и висококвалифициран екип от 130 медици обслужва население над 1 милион души. От създаването си през 2009 година до днес в болницата са извършени над 2300 кардиохирургични операции, 1200 от които спешни, и са спасени над 2500 души с остър инфаркт на миокарда.

Аджибадем Сити Клиник СБАЛК – Бургас призовава бургазлии за обществена подкрепа в молбата към Министерството на здравеопазването да намери възможност нашият екип от доказани специалисти да продължи да работи  и да спасява човешки животи и след 1 март 2019 година.

Подкрепете можещите кардиолози и кардиохирурзи да останат в Бургас, за да продължат да помагат.  Дайте своя подпис в петицията на болницата за намиране на разумно решение. Очакваме ви на 9 и 10 февруари пред Часовника до общината от 10 до 14 часа или онлайн на https://www.peticiq.com/

източник