Записваме час за джипито в кол център

27

Контактен или нещо като кол център ще информира пациентите по административни въпроси, свързани с дейността на личните лекари и ще записва часове за прегледи. Въпросите свързани с лечебната дейност обаче ще продължат да се обсъждат само с медиците. Това съобщи пред БНР д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

Контактният център ще заработи до края на септември и ще обхване първоначално няколко столични практики на лични лекари.

„Включването е по желание. Идеята е когато лекарят не е в състояние, по-различни причини, да вдигне телефона си, когато го търси пациент, да се вдигне от служител на въпросния център и да се прецени информацията, от която пациентът се нуждае –  дали е чисто административна и техническа и да може да му се даде съответния съвет“, обясни д-р Брънзалов. По думите му, ако пациентът се нуждае от лекарско мнение или намеса, центърът ще връща обаждане на джипито и той ще се свърже с човека и ще му даде напътствия за чисто клинична работа.

Лични лекари харесват идеята. „Най-често позвъняванията са с въпроси кога сте на работа, къде сте на работа, как да си запиша час, налага ми се да ми се продължи болничния, имам смъртен случай в семейството – неща, които касаят малко повече административна информация. Тя би могла да се дава от въпросния Контактен център“, коментира д-р Гергана Николова, която има практика в столично ДКЦ.

Първоначално Контактният център ще информира за документи за постъпване в детско или учебно заведение, за изваждане на шофьорска книжка, за работното време на лекарите. В бъдеще ще може да напомня и за имунизациите, профилактичните и диспансерните прегледи.

Материалът Записваме час за джипито в кол център е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.