За сърдечната недостатъчност – доц. Кирил Карамфилов – завеждащ Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ “Александровска”.

201

Сърдечната недостатъчност е връх в еволюцията на всички сърдечни заболявания, коментира доц. Кирил Карамфилов – завеждащ Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ “Александровска”.

Задух и лесна умора, дори в легнало положение, са първите алармиращи симптоми за нея. Доц. Карамфилов конкретизира причините за заболяването, фазите, през които преминава и лечението, което подобрява клиничното състояние на пациента, призовавайки да се търси лекарска помощ навреме, защото сърдечната мускулатура има критичен праг на компенсиране, след който и най-добрите лекарства няма да доведат до положителен ефект. Специалистите от кардиологичната клиника на «Александровска» консултират безсрочно и безплатно хора с гръдна болка, задух и сърцебиене.

Прегледите се извършват всеки делничен ден от 14 до 19.00ч. в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел.: 02/9230 467 и 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват.