Вдигат заплатите в „Александровска“ с 22 %

38

Заплатите в УМБАЛ „Александровска“ ще бъдат увеличени с 22 %. Това предвижда подписаният днес Колективен трудов договор в болницата. Подписите си под него сложиха директорът на лечебното заведение доц. Костадин Ангелов и председателите на синдикалните секции на КНСБ, КТ Подкрепа и НС Защита – д-р Радослав Билюков, д-р Николай Кътев и д-р Андрей Коцев.

КТД за периода 2019–2021г. предвижда запазване на постигнатото в сферата на социалните придобивки, а ръстът на възнагражденията за всички служители на болницата ще бъде постигнат чрез увеличение на два равни транша, реализирани през 6 месеца. В момента средната заплата на лекар със специалност е 1914 лева, а на сестра – 1433 лева.

„През последните шест години всички социални придобивки, както и размерът на трудовите възнаграждения, винаги са били договоряни с представителите на синдикатите в УМБАЛ „Александровска“ на базата на конструктивен диалог, като са били постигани разумни договорки, вкл. и повишаване на заплатите на служителите на лечебното заведение. От 2013г. до сега това е трети пореден КТД за служителите на лечебното заведение“, обясниха от болницата.

„Благодаря на представителите на синдикатите за диалога! Заплатите на всички служители на болницата ще бъдат увеличени. Нашият екип винаги е търсил онзи баланс, който да гарантира както устойчивото развитие на болницата, така и предвидимост в цялостното ни поведение към служителите ни. Подписаният КТД не съдържа само клаузи за увеличения на трудовите възнаграждения, а редица социални придобивки за всички, както и клаузи, свързани с тези служители, които се намират в неравностойно положение или извънредна нужда. Продължаваме заедно, защото само така можем да преодолеем предизвикателствата по пътя ни“, коментира директорът на „Александровска“ доц. Костадин Ангелов.

Материалът Вдигат заплатите в „Александровска“ с 22 % е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.