В СУ останаха 30 незаети места за лекари

41

30 места за бъдещи лекари, при това държавна поръчка, останаха неазети след трите класирания в СУ „Св. Климент Охридски“. Пет са свободните позиции, субсидирани от държавата, за медицински сестри. Отделно има и 5 места за желаещи да учат за логопеди и 10 – за молекулярни биолози.

Общо незаетите места, държавна поръчка, са 800 в различните специалности. 480 пък са свободните позиции за платено обучение, като в тази категория се търсят кандидат студенти за „Медицинска сестра“ и „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“.

От Алма Матер съобщиха, че 4578 новоприети студенти са се записали след приключване на трите класирания в кампанията за учебната 2019/2020 г. на СУ, като 23-ма от тях са лауреати от национални и международни състезания и олимпиади. Въпреки това изцяло запълнени са местата за държавна поръчка за специалностите: „Психология“, „Английска филология“, „Китаистика“, „Японистика“, „Южна, Източна и Югоизточна Азия“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Туризъм“, „Право“ (редовна форма), „Международни отношения“, „Комуникационен мениджмънт“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Графичен дизайн“, „Физическо възпитание и спорт“, „Икономика и финанси“, „Стопанско управление“, „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език), „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Книгоиздаване“.

За всички незаети места в редовна и в задочна форма, субсидирани от държавата, и за незаетите места за обучение срещу заплащане, Софийският университет обявява допълнителен прием, а срокът за подаване на документи за участие в него е от 9 до 13 септември 2019 г., уточниха от висшето училище.

Материалът В СУ останаха 30 незаети места за лекари е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.