Убиха фелдшер в село Орешник

30

Фелдшер от тополовградското село Орешник е бил убит, а барети и жандармерия цял ден издирваха извършителя. Заподозреният е 36-годишният Иван Пачелиев – бивш боец от Френския чуждестранен легион. Къщата му бе обградена от спецчасти, но до задължането му минаха повече от седем часа.

До акцията се стигна, след като сутринта в медицинския пункт на селото беше намерен мъртъв 72-годишният фелдшер, съобщи БНР. Очевидци разказаха, че Димитър е слязъл от автобуса в 7.45 часа, купил си е закуска от магазина и се отправил към медицинския пункт, където потърсил помощ, тъй като вчера си е наранил ръката при рязане на дърва.

Какво се е случило вътре между пациент и медик, не се знае. Съседка чула викове и отишла да провери в пункта, който бил заключен. Жената се е обадила в кметството, а по-късно фелдшерът е намерен мъртъв с множество рани. Според свидетели, той е бил и с обезобразена глава.

фелдшер
Заподозреният Иван Пачелиев по време на предишния си арест

Преди повече от година Иван Пачелиев беше задържан от отряда на баретите, след като се барикадира в къщата си и стреля по полицаи, дошли да му връчат призовка заради измами и рекет. Бившият легионер е на свобода с мярка „парична гаранция“ за предишните си провинения.

Посегателствата срещу лекари и сестри са ежедневие у нас, но това е първият случай на убит от свой пациент медик.

Материалът Убиха фелдшер в село Орешник е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.