Трети мандат за доц. Костадин Ангелов начело на „Александровска“

36

Досегашният шеф на УМБАЛ „Александровска“ доц. Костадин Ангелов е преизбран на директорския пост, съобщиха от лечебното заведение. Той ще управлява още три години една от най-големите болници в България.

Доц. Ангелов е получил оценка 5.50 на конкурса, като устният изпит е продължил близо час.  Отличната оценка от здравното ведомство и от лично наблюдаващата конкурса зам.-министърка Жени Начева е за представения план за развитие на болницата в София, в която работят над 1500 души. Директорът е обявил, че ще разшири дейността на клиниките.

Доц. Ангелов ръководи болницата от 2013 г., като от 37 млн. лв приходи, през 2018 г. те са се увеличили на 62 млн.лв. През третия мандат прогнозата е те да се увеличат още.

Директорът е обявил за свой приоритет повишаването на квалификацията на лекарите в чужбина. Шестима са получили нови специалности извън страната, но са се върнали обратно да лекуват в „Александровска“, похвалиха се от болницата.

В плана, подготвен от доц. Ангелов, е предвидено също да се подобри инфраструктурата на болничния комплекс. До месец пък супермодерната и единствената по рода си о нас радиохимична лаборатария в лечебното заведение ще започнат да се произвеждат уникални изотопи 68Ga и 177 Lu, с които ще се диагностицират и лекуват пациенти с метастази от рак на простатата и невроендокринни тумори. Повече за лабораторията четете утре в Скенер.нюз.

Без изненади протече и конкурса за шеф на белодробната болница „Св. София“, като начело на лечебното заведение остава Любчо Пенев.

Материалът Трети мандат за доц. Костадин Ангелов начело на „Александровска“ е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.