Стреляха по лекар в Бургас

41

Д-р Андрей Стоянов, известен лекар от Бургас, стана жертва на опит за покушение, след като мъж с мотористка каска на главата нахлу в частния му кабинет на бул. „Захари Стоянов” в ж.к. „Меден рудник” и стреля по него. За щастие, маскираният не е успял да улучи психиатъра и д-р Стоянов е невредим. По време на инцидента в сряда следобед в кабинета е имало е пациент, който също не е пострадал.

От извършените до момента множество процесуално-следствени действия става ясно, че стрелецът е открил огън с газов пистолет. Неизвестният мъж не е правил опити за грабеж, просто е нахлул в кабинета на лекаря, стрелял е и е избягал. Стрелецът бил облечен в спортен гащеризон, а полицията вече е иззела записи от камерите в района и продължава да издирва нападателя.

От Българския лекарски съюз реагираха остро и настояват за бързо прилагане на закона и ефективни присъди. „БЛС изразява безусловната си подкрепа към д-р Андрей Стоянов, който е нападнат, докато изпълнява професионалните си задължения. Докога ще търпим да ни обиждат, бият, а сега и да стрелят срещу нас?“, изригнаха от съсловната организация.

„Многократно сме осъждали всяка форма на агресия и сме заявявали, че е необходим работещ механизъм, който да защити лекарите на работното им място, за да може спокойно да изпълняват задълженията си. Българските лекари настояваме институциите в България, които са ангажирани да оказват дисциплиниращ ефект, да бъдат максимално строги и безкомпромисни и да не се взимат предвид смекчаващите вината обстоятелства“, се казва още в позицията на БЛС.

Материалът Стреляха по лекар в Бургас е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.