Шефът на ВМА стана генерал-майор

55

В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои началника на ВМА с висше офицерско звание „генерал-майор“.

„Уважаеми генерал-майор Венцислав Мутафчийски, поздравявам ви със следващото висше офицерско звание, което е резултат от вашия безспорен професионализъм и авторитет, демонстрирани знание и лидерски умения. Вашият международен опит, богата експертиза и най-вече резултати на ръководената от вас структура са гаранция за издигане авторитета на България в областта на военната медицина и за още по-голяма ефективност на ръководената от вас Военномедицинска академия“, заяви по време на церемонията президентът Румен Радев. Той изрази увереност, че утвърждаването на ВМА като водещо, реномирано и модерно здравно заведение ще продължи и занапред.

ВМА
Ударната мощ на ВМА – проф. Крум Кацаров, генерал-майор Венцислав Мутафчийски и проф. Никола Владов

„Желая ви много здраве, сили, вяра и енергия във вашата високоотговорна дейност. На добър час и служете на България отговорно и всеотдайно, с чест и достойнство“, заръча държавният глава на генерал-майор Мугафчийски.

Материалът Шефът на ВМА стана генерал-майор е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.