Шефът на НОИ влезе в ръководството на Европейската мрежа на МАСО

39

Управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов влезе в състава на 13-членния Управителен комитет на Европейската мрежа (IEN) на Международната асоциация по социално осигуряване (МАСО). Номинацията му бе одобрена от членовете на Бюрото на МАСО по време на Световния форум по социално осигуряване, който се провежда тази седмица в Брюксел. Това съобщиха от пресцентъра на НОИ.

Управителният комитет на IEN е съставен от изпълнителен директор и поне един представител от всяка от петте подрегионални групи в Европа. С мандат от 3 години (2020-2022 г.) Ивайло Иванов ще представлява Централно-източния европейски регион, включващ Албания, България, Чехия, Унгария, Северна Македония, Полша и Сърбия. Първото събиране на новоизбрания комитет ще бъде през декември във Варшава, Полша.

IEN изпълнява мандата си чрез организиране на програма от събития, отговарящи на изразените приоритетни теми на европейските институции членки.

В Брюксел Ивайло Иванов формулира предизвикателствата и ключовите проблеми, общи за региона: „Сред приоритетните теми за НОИ е превенцията на злоупотребите и нарушенията в социалното осигуряване и ние сме готови да бъдем домакини на технически семинар по тези теми, като в този контекст активно ще съдействаме за разпространението на новите насоки в работата на ръководството на МАСО, а именно срещу грешките, измамите и злоупотребите в социалноосигурителните системи.“

Материалът Шефът на НОИ влезе в ръководството на Европейската мрежа на МАСО е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.