Психоложка поема здравеопазването в ЕС

34

Психоложка поема здравеопазването в ЕС. Това е 63-годишната Стела Кириакидис от Кипър. Новият еврокомисар по здравеопазването сменя литовеца Витянис Андрюкайтис, чиято кариера приключи с посещение в България заради африканската чума по свинете и ръкуване с премиера Бойко Борисов.

Стела Кириакидис е от Европейската народна партия (ЕНП) и преди две години бе избрана за председател на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

Става депутат в кипърския парламент през 2006 г., където е член на комисиите по здравни въпроси и по външни и европейски въпроси. Преди това Кириакидис е работила в кипърското министерство на здравеопазването, където е отговаряла за детско-юношеската психиатрия от 1979 до 2006 г.

Новата еврокомисарка е родена е в Никозия на 10 март 1956 г. и завършва психология в университети в Рединг и Манчестър. Говори английски и френски.

Припомняме, ресорът на България и Мария Габриел е „Иновации и младеж“, с бюджет от 100 млрд. евро. Това е третият най-дебел портфейл, след земеделието и кохезионната политика.

Материалът Психоложка поема здравеопазването в ЕС е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.