Проф. Генчо Начев ще ръководи кардиохирурзите в света

38

Директорът на „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев ще ръководи кардиохирурзите от цял свят, като той ще заеме престижния пост на 6 септември. Ден по-рано – на 5 септември, в НДК, ще започне 29-ия Конгрес на Световното дружество на кардиохирурзите и гръдните хирурзи. Форумът, на който се очаква се да пристигнат близо 1500 гости от цял свят, видни лекари от трите специалности – гръдна, съдова и кардиохирургия, ще продължи до неделя. Очаква се конгресът да бъде открит официално на 6 септември в 9.00 часа от премиера Бойко Борисов. . На церемонията ще присъстват и председателят на Комисията по здравеопазване в НС д-р Даниела Дариткова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, ръководители на здравни заведения и др.

Председател на Организационния комитет на конгреса е проф. Генчо Начев, а регистрираните участници са от повече от 40 страни от целия свят. Сред лекторите са и 25 от най-изтъкнатите световни хирурзи от трите специалности.

Сред широкия кръг теми, които ще разглеждат участниците, са новите технологии и иновациите в областта на кардиохирургията, спешната коронарна хирургия, гръдната и торакоскопската хирургии, неонаталната кардиохирургия, съдовата хирургия, предизвикателствата пред гръдната и сърдечната трансплантации 50 години след началото и др. Сред акцентите на научната програма ще бъде и съвместната сесия между различните световни, европейски и български съсловни дружества и тяхното ефективното взаимодействие в областта на новите медицински открития и практики.

Материалът Проф. Генчо Начев ще ръководи кардиохирурзите в света е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.