Пожар в най-голямата болница у нас – „Св. Георги“ в Пловдив

27

Пожар пламна в поликлиниката на най-голямата болница у нас – пловдивската „Св. Георги“. „Сигналът за огъня е подаден на спешния телефон 112 около 11:15 часа“, съобщи говорителят на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев, цитиран от DarikNews.bg.

Веднага на място са били изпратени четири екипа пожарникари и полицейски екипи от Второ РУ. Евакуирани са били пациентите и персонала на ДКЦ-то, като в тази част на сградата се помещават и хирургиите.

Оказало се, че огънят е пламнал в помощно помещение на персонала на първия етаж и всъщност е имало само задимяване. Той е бил бързо потушен от огнеборците. Няма пострадали при инцидента, изгорял е само един шкаф.

Миналата година пък горя отделението по урология в „Св. Георги“. Припомняме, това е трети инцидент в болница за последните по-малко от 15 дни. Миналата седмица пожар избухна в онкологичното отделение отново в лечебно заведение в Пловдив. Пострадали и тогава нямаше, а пациентите бяха евакуирани. Причина за инцидента се оказа проблем в елинсталацията, като огънят тръгнал от вентилатор в санитарно помещение.

На 27 ноември взрив и пожар избухнаха в „Пирогов“, като при този инцидент загинаха двама души. Мъжете на 55 г. и на 68 г. са били пациенти на Второ вътрешно отделение, като точно в тяхната стая избухна взривът. Причината вссе ще не е официално потвърдена, но се заговори за незагасена цигара, а версията за гръмнала кислородна инсталация беше отхвърлена.

 

Материалът Пожар в най-голямата болница у нас – „Св. Георги“ в Пловдив е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.