Полицаи събират пари за болници

52

Полицаи събраха 38 000 лева, с които ще бъдат подпомогнати различни болници в страната. Кампанията им продължава, така че вероятно ще бъдат събрани още средства, а първото дарение е монитор за следене на жизнените показатели и реанимационна маса. Днес представители на Синдикалната федерация на служителите на МВР в Кърджали го доставиха на Неонатологично отделене в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в града, съобщи Дарик.

„Дарението е на обща стойност 8500 лева, като средствата са част от националната кампания на синдикалната федерация на служителите на МВР. След разговор с ръководството на БЛС за нуждите на отделните болници, те ни посочиха, че кърджалийската, наред с лечебниците в Смолян, Разград, Видин и Благоевград. Това няма да е последното ни дарение“, обеща Малин Христозов, председател на полицейския синдикат в Кърджали.

Директорът на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов благодари за съпричастността на служителите на МВР към проблемите на неонатологично отделение. Завеждащата отделението д-р Жечка Велева също благодари на дарителите. „С реанимационната маса ние осъществяваме един топлинен комфорт на бебето, защото излизайки от утробата на майката, то попада в една съвсем различна среда. Всъщност това е мястото, което осигурява една топлинна среда, близка до тази в майчината утроба. А мониторът следи основни показатели като дишане, сърдечна дейност, насищане на кръвта с кислород”, обясни д-р Велева. Тя подчерта, че дарението е много навременно, защото 10 % от децата в Кърджали се раждат недоносени.

Материалът Полицаи събират пари за болници е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.