По 150 лева на месец за студенти отличници от БЛС

43

Български лекарски съюз (БЛС) обяви конкурс за студенти по медицина, специализанти, докторанти и млади лекари, съобщиха от ръководството на съсловната организация.

По 150 лева месечно ще получават студентите по медицина от 5 и 6-ти курс в рамките на една учебна година. Бонусът е за отличници, а срокът за кандидатстване е до 18 декември, уточниха от БЛС. За осма година съсловната организация подпомага развитието на младите български лекари чрез проект за финансово стимулиране. Колко точно студенти ще получат стипендии ще стане ясно в края на годината, но обикновено са между 30 и 60. Парите за бонусите са от дарения към Лекарския съюз, като основната част от тях идват от фармацевтичните компании.

За 2020-а е предвидено и финансиране на участието в национални и международни научни форуми на млади лекари до 35 години, както и на специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка), които имат договор за обучение и на се отчислени към датата на подаване на заявлението. Тук кандидатстването е целогодишно.

Критериите за отпускане на стипендии и за финансиране на участията в национални и международни форуми, както и образците за кандидатстване са качени на сайта на БЛС. Документи се приемат на адрес: гр.София, бул.“Акад. Иван Гешов“ №15, Център по хигиена, ет.2, ст.6.

Материалът По 150 лева на месец за студенти отличници от БЛС е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.