Плащат пенсиите и великденските добавки от 8 април

35

Изплащането на пенсиите за месец април от Националния осигурителен институт (НОИ) ще започне на 8 април (понеделник) и ще приключи на 22 април (понеделник), съобщиха от института. Припомняме, че към пенсията за април възрастните хора с най-ниски доходи ке получат и великденска добавка.

В изпълнение на Постановление № 50 от 21.03.2019 г. на Министерския съвет, заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. на 1 322 300 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2019 г., е в размер до 348,00 лв. включително.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъдe извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях.

Преводите на априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 април 2019 г.

С пълния график за изплащането на пенсиите, болничните, майчинските и т.н. може да се запознаете от банера „График за изплащане на пенсии и обезщетения от НОИ“ (виж в дясно).

Материалът Плащат пенсиите и великденските добавки от 8 април е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.