Първа градска вдига заплатите с поне 10 %

20

С минимум 10% ще бъдат вдигнати заплатите на лекарите и медицинските сестри от Първа градска болница. Това съобщи директорът на единственото в страната общинско лечебно заведение с университетски статут проф. Цветомир Димитров. „Все още се уточняват подробностите, но увеличението вероятно ще стане факт още през следващия месец“, добави проф Димитров, цитиран от БНР.

„В Първа градска болница е закупена нова ендоскопска апаратура за диагностични и терапевтични процедури, вече е реновирана клиниката по ендоскопска и обща хирургия“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й за последната година Столичната община е инвестирала в болницата над 600 000 лева.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов обясни, че на практика всички общински лечебни заведения са се нуждаели от инвестиции. „Направихме анализ на състоянието на лечебните заведения отделение по отделение, болница по болница, ДКЦ по ДКЦ и на практика инвестициите в последните четири години, които направи общината, са точно в резултат на този анализ и на усилената работа и съдействието от страна на здравната комисия в Общинския съвет. Така че през следващите години ще продължим по този начин, ще анализираме нуждите, както на лечебните заведения, така и на живеещите в отделните райони от гледна точка на инвестиции, от гледна точка на здравни услуги, и ще насочваме финансовия своя финансов ресурс там, където е най-необходим и където ще може най-много да допринесем за подобряване на здравното обслужване на хората“, посочи Барбалов. По думите му до дни предстои доставка на 9 ехографа за доболнична помощ за нуждите на общинските поликлиники.

Материалът Първа градска вдига заплатите с поне 10 % е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.