Още оставки в болницата във Видин

46

Петима лекари от неврологията на болница „Св. Петка“ във Видин подадоха молби за напускане с едномесечно предизвестие, съобщи БНР. Завеждащият на отделението д-р Ангел Петров обясни, че причина за оставките на медиците е неравномерното заплащане в отделенията. „Не може един ушен лекар с 6 легла да взима 2400 лева, а шеф на отделение – 1 280 лева“, обясни той.

Изпълнителният директор на болницата д-р Цветан Василев заяви по телефона, че днес не може да каже нищо за случилото се. Д-р Борислав Милчев от управителния съвет на лечебното заведение отказа коментар, допълва БНР.

Припомняме, пез юни над 100 сестри и лекари от лечебното заведение подадоха колективна оставка. Като причина за това те изтъкнаха ниското заплащане и липсата на кадри. Заради опасение пък, че е възможно закриване или сливане на отделения, граждани от областта излизаха на протест.

През това време опитите на МЗ за спасяване на „Св. Петка“ продължават, макар на всички вече да е ясно, че без преструктуриране поне лечебното заведения няма да оцелее още дълго.

Материалът Още оставки в болницата във Видин е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.