Още един лекар влиза в листата на Фандъкова

26

След един от най-добрите родни кардиолози проф. Иво Петров, още един лекар влиза в лисата на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ за предстоящите местни избори в София. За общински съветник в екипа на столичния кмет е поканен националният консултант по акушерство и гинекология проф. Асен Николов от „Маичин дом“, обяви самата Фандъкова по време на посещението си в най-голямата АГ болница в страната.

Тя присъства на представянето на нова апаратура за дистанционно следене на сърдечните тонове на бебето. „Това ще бъде полезно за бъдещите майки, които живеят в отдалечени райони и ще става по телемедицински път с апаратура, която е същата, каквато е в болниците – с трансдюсери, които работят на ултразвуков принцип и засичат движенията на бебето, както и детските сърдечни тонове, честотата, определени параметри, които ние следим. Тази информация се изпраща в реално време по интернет, онлайн, със специални устройства, които ние ще предоставяме – въпрос на организация вече, на бременни, които искат, така че да може от вкъщи ние да следим, без да идва жената до болницата, как се чувства бебето“, обясни директорът на „Майчин дом“ проф. Иван Костов.

Фандъкова представи проф. Асен Николов като лекар с „голям авторитет, експертиза, опит в защитата на интересите на гражданите“, като един от националните консултанти по акушерство и гинекология и председател на Българското дружество по акушерство и гинекология, шеф на катедра в Медицинския университет и личност, на която досега софиянци са се доверявали.

„В София ще заработи първият у нас детски медицински център. Той ще бъде открит в реновираната сграда на бившия център по наркомании в район „Възраждане“, а целта е екипите да обслужват малките пациенти на едно място“, съобщи кметът Фандъкова. „Да има специалисти от различни области, за да могат да направят цялостната диагностика на детето и да го насочат, ако има необходимост, вече от друго лечебно заведение, но да не се разкарват майките на сляпо, а да знаят къде точно следва да отидат и затова за мен е много важно както и откриването на детска болница в София. Знаете, че има решение на Министерски съвет. Надявам се Министерството на здравеопазването да успее бързо да организира този процес“, добави тя.

 

Материалът Още един лекар влиза в листата на Фандъкова е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.