НОИ плаща пенсиите с коледните добавки от 9 декември

29

НОИ започва изплащането на пенсиите от 9 декември, съобщиха от Националния осигурителен институт. Възрастните хора могат да получат пенсиите си за месеца от 9 до 20 декември. Заедно с тях ще бъдат изплатени и коледните надбавки за тези, които имат право на тях, уточниха от НОИ.

Припомняме, Министерски съвет реши да бъде предоставена еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лева на 1 250 236 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите (заедно с добавките и компенсациите към тях) за месец декември 2019 г. е в размер до 363,00 лв. включително.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъдe извършено съобразно изготвен график, предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 декември 2019 г., поясниха от НОИ.

Подробен график не само за изплащането на пенсиите, но и на обезщетенията може да видите на банера влаво „График за изплащане на пенсии и обезщетения от НОИ“.

Материалът НОИ плаща пенсиите с коледните добавки от 9 декември е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.