Назначиха проф. Петко Салчев за зам.-шеф на „Медицинската ДАНС“

40

Със заповед на изпълнителния директор Росен Иванов, съгласувано с министъра на здравеопазването,  проф. д-р Петко Салчев е назначен за заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, по-известна като „Медицинската ДАНС“. От днес, 1 октомври, проф. Салчев ще ръководи  ресора „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“.

Преди да бъде назначен на настоящата позиция той е ръководил дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации“ в Националния център по обществено здраве и анализи.

Проф. Салчев  е бил директор на Регионален център по здравеопазване – София град и директор на Университетска болница „Царица Йоанна“. В периода 2003 г. – 2005 г. е заместник-министър на здравеопазването.

Проф. Салчев е изследовател в секция „Макроикономика“ в Института за икономически изследвания – БАН. Работил е и ръководил Катедра „Социална медицина и здравен мениджмънт“ към Медицински университет – София, като е преминал през всички научно-преподавателски степени – асистент, главен асистент и доцент. Дисертацията му е на тема „Ролята на общопрактикуващия лекар в България“. Професор е по социална медицина и здравен мениджмънт.

Материалът Назначиха проф. Петко Салчев за зам.-шеф на „Медицинската ДАНС“ е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.