МЗ готово с документите за търга за изграждането на детска болница

41

Готова е обществената поръчка за изграждането на Национална детска болница. Здравният министър Кирил Ананиев я е изпратил в Агенцията по обществени поръчки (АОП) за осъществяване на предварителен контрол на документацията, преди да бъде публикувана официално. Това се налага поради значимостта и мащаба на проекта, чиято прогнозната стойност е до 100 млн. лв. с ДДС, обясниха от МЗ.

Плановете са детската болница да бъде построена на територията на УМБАЛ „Александровска“, като АОП трябва да се произнесе до края на юни.

Веднага след това ще бъде обявена и самата процедура за избор на изпълнител на инженеринга. „Документацията за изграждането на педиатричната болница е изготвена от назначена със заповед на министъра работна група, чиято задача беше да подготви стартирането на обществена поръчка с предмет „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“. В работната група взеха участие изтъкнати специалисти от всички области на медицината. Така в края на лятото може да бъде избран изпълнител за изграждане на детската болница, ако няма обжалвания на процедурата“, обясниха от здравното ведомство.

Според Кирил Ананиев, най-после страната ни ще има детска болница, като това трябва да стане най-много до две години. По план лечебното заведение няма де търговско дружество, ще се простира на 45 000 кв. метра в два 11-етажни корпуса, 6 триетажни и два сутерена. Детската болница ще разполага с близо 400 легла и ще приюти всички педиатрични клиники в София, които в момента се намират в над 10 различни лечебни заведения.

 

Материалът МЗ готово с документите за търга за изграждането на детска болница е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.