МУ-София пак изпревари всички

37

„Рейтинговата система ни дава политики и бъдеще. Горд съм, че МУ-София за поредна година е водещият университет за медицински науки“, каза в благодарственото си слово при връчването на академичните Оскари, ректорът на висшето училище проф. д-р Виктор Златков. Церемонията се състоя в Галерия „Оборище 5“ в столицата и в нея участва и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите на проф. Златков Медицинският университет в София от 2011 г. неизменно държи първото място във всичките пет направления на класациите в рейтинговата система. „Благодарни сме за оценката, която рейтинговата система ни дава не само за постижения, но и за качество. Важното е студентите да виждат смисъл в по-нататъшното си развитие и да не забравят, че „Salus aegroti suprema lex!“ – Здравето на хората трябва да бъде върховният закон!“, категоричен бе ректорът.

Проф. Златков получи наградата от кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя благодари на всички, които се занимават с образование в столицата, защото те са в основата на успеха на града. „Тук са най-добрите университети и креативните млади хора“, заяви Фандъкова.

Церемонията бе открита от министъра на образованието Красимир Вълчев. Той заяви, че рейтинговата система е променила стимулите и политиката на университетите. „Следващите години нито един университет няма да има достатъчно преподаватели за да предложи качествено образование. Това може да стане само, ако са свързани в мрежи – национални и най-вече европейски“, посочи министър Вълчев.

Материалът МУ-София пак изпревари всички е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.