Млади лекари от София на безплатни специализации в Турция

63

Млади лекари от София ще могат да се обучават в Турция. Това става възможно, след като Столична Лекарска Колегия на БЛС сключи договор за съвместно сътрудничество в областта на научната и учебна дейност с една от водещите турски клиники „Лив Хоспитал“ в Истанбул. Първите петима медици избрани да заминат за южната ни съседка ще се обучават напълно безплатно, а за следващите парите ще идваат от фонда за взаимопомощ на СЛК. Както Скенер.нюз вече писа първите петима заминаващи за Турция са от Първа и Пета МБАЛ, ВМА и Токуда.

Турция

Рамковият договор предвижда доктори от всички столични болници да могат да провеждат следдипломно обучение, специализации и продължаващото медицинско обучение във всяка от болниците, които са част от групата „Лив Хоспитал“ в Турция.

Припомняме, преди десетина дни СЛК подписа и Меморандум за сътрудничество с организация на евреите в България „Шалом“, според който наши млади доктори ще имат възможност за обучение в Израел. А друга група 15 доктори вече заминаха за специализации в европейски болници за сметка на фонда за взаимопомощ на СЛК, в който председателят на колегията д-р Асен Меджидиев успя да набере над 70 000 лева.

От тези пари ръководството смята да задели и за помощ на пострадали медици, като им изплаща добавка при болест или нужда от скъпо лечение.

Материалът Млади лекари от София на безплатни специализации в Турция е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.