Доц. Костадин Ангелов: В „Александровска“ работят победители

66

В „Александровска“ работят победители! Така директорът на лечебното заведение доц. Костадин Ангелов се обърна към своите колеги в словото си по случай 140-годишнината на болницата. След гостите на стилната церемония в НДК бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова, здравният министър Кирил Ананиев със заместниците си д-р Бойко Пенко и Жени Начева, негово преосвещенство епископ Тихон, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, директори на болници, много лекари, общественици и приятели на „Александровска“.

Доц. Костадин Ангелов
Доц. Костадин Ангелов и екипът му със здравния министър Кирил Ананиев и заместничката му Жени Начева

„Реших да ви разкажа за победата, борбата и стремежа към нея, защото гледайки внимателно от тук, виждам само победители в залата. Виждам и победители, които още не са осъзнали, че са такива или такива, които не са повярвали, че са победители, или такива, които се надяват да бъдат победители. Твърдо вярвам, че най-забележителният миг в живота на човек, най-великият епизод от неговата реализация, е онзи момент, в който той е дал всичко от себе си и лежи, без капка сила, изтощен на бойното поле – но победил. Е, ето ни тук, заедно сме от години, минали през бури и предизвикателства. Ама, че пътуване. Знам какво си мислите. Само още един час, само още една смяна, само още едно дежурство, само още една операция и съм победител. Казвам ви обаче – спрете да мечтаете. Защото това, което ни доведе до тук няма нищо общо с мечтите. А с постоянната работа, саможертвата и себеотрицанието. Става въпрос за перфектно дисциплинираната ни воля, която отказва да се предадем. Работата, която сме свършили ни заведе далеч. Не сме перфектни и Господ знае това. Но сме добри, достатъчно добри, за да сме част от този екип. И сега е времето да станем по-добри, да удвоим усилията си, за да получим повече“, заяви доц. Ангелов.

Доц. Костадин Ангелов
Здравният министър Кирил Ананиев вдигна наздравица за 140-годишнината на УМБАЛ „Александровска“

„Мислите, че не сме победители, тогава не заслужаваме да сме тук.  Знаете ли, хората се питат “наистина ли победата е единственото възможно нещо?”. Е, отговорът ми на това е само един – Задайте този въпрос на себе си! Победата единственият вариант за мен ли е, това ли искам, искам ли да бъда запомнен като победител?! Или като нещо друго? Дами и господа, този момент очаква вас. Не става въпрос за още едно дежурство или операция, става въпрос за нещо, което ще ви определи завинаги – като победител. Затова сте тук! Вашият характер, вашето самочувствие, вашите мисли. Не мечтайте, не си помисляйте да мечтаете. Това няма да ни донесе нищо. Животът не е само мечти, а вечна борба! Защото победата Ви очаква. Очаква да се затичате към нея, да се борите за нея… Да я отмъкнете под носа на вечния ни враг – смъртта“, каза още директорът на Александровска болница.

„Работете здраво. Ако се задоволявате само с най-доброто от вас, ще бъдете удивени какво можете да постигнете. Превърнете вашата професия в най-забележителния миг в живота Ви, най-великия  епизод от неговата реализация. Защото, дами и господа, победата не е нещо, което идва от време на време, тя трябва да бъде постоянна. Не се побеждава по веднъж на известно време, не вършим правилните неща по веднъж на известно време – правим го постоянно. Победата е навик!… За съжаление, загубата също. Избрах да говоря тази вечер за победата и високата продуктивност, заради редица причини. Най-важната, от които е, че се намирам сред победители. Цял живот съм сред такива хора. Затова създадох своя мисия, да изучавам тези хора. Смели военни, политически лидери, шампиони в спорта, велики лекари, незабравими професионалисти по здравни грижи като вас. И ги изучавам с една единствена мисъл. Какво правят, когато са в най-върхова кондиция. Научих най-важното – ключът към мотивацията на човек е да вземе огледалото и да се погледне в него. Да определи целите си и да започне да задава на себе си трудните въпроси. Е, дами и господа, всички ние тук сме победители и това няма нищо общо със съдбата или с късмета, или с каквато и да било случайност. Има общо само с Вас и Вашите собствни сили. Продължавайте да бъдете победители, така както 140 години нищо не е сломило съществуването на тази болница. Честит празник!“, завърши словото си доц. Костадин Ангелов.

Доц. Костадин Ангелов
Епископ Тихон благослови доц. Костадин Ангелов и всички работещи в Александровска болница

Еврокомисарят Мария Габриел първа поздрави екипа на УМБАЛ „Александровска“ по повод 140 години от основаването на лечебното заведение. „Успехът на една болница в 21 век се определя от това колко ефективно ще използва съвременните медицински знания и технологии, а вие притежавате и потенциал и опит за това! Иновациите и цифровите технологии могат да предизвикат революция в науката и практиката при превенция на болести, диагностицирането и лечението. Убедена съм, че Александровска болница има потенциал да бъде двигател в България на тази промяна, защо в нея работят не само специалисти, дали Хипократова клетва, но и визионери как де се подобри здравната грижа. Иновациите, научните изследвания и технологиите, в съчетание с експертизата на здравния персонал и човешкото му отношение към пациентите, правят Александровска болница здравно заведение от световна величина“, се казва в поздравителния адрес на Мария Габриел.

Доц. Костадин Ангелов
Председателят на НС Цвета Караянчева връчва плакет на Народното събрание на доц. Костадин Ангелов

В знак на уважение и признателност пък председателят на парламента Цвета Караянчева подари на директора на „Александровска“ доц. Костадин Ангелов плакет на Народното събрание. „Още от основаването си тази болница се превръща в храм на знанието и медицинското образование. През годините тук са спасени много човешки животи и никога болницата не е затваряла вратите си за страданието на хората“, подчерта Караянчева.

Доц. Костадин Ангелов
За доброто настроение на празника на „Александровска“ се погрижиха Васил Найденов и Хилда Казасян

Материалът Доц. Костадин Ангелов: В „Александровска“ работят победители е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.