Дете с ушна инфекция почина след хомеопатия

19

7-годишно дете почина от ушно възпаление в Италия, защото родителите му го лекували с хомеопатия и отказвали да му дадат антибиотик. Италианските власти ги дават на съд, съобщи Нова телевизия. Майката и бащата били и против ваксините.

Родителите на момченцето били привърженици на хомеопатичното лечение и не смятали за необходимо да свалят температурата на сина си с медикаменти. Лекували го само с билки.

Прокурорът, повдигнал обвинението срещу родителите, смята, че те са предизвикали смъртта на детето си. 7-годишният Франческо издъхнал в болницата в Анкона, където постъпил, след като обикновено ушно възпаление се изострило и преминало в енцефалит.

Това казват лекарите, а според прокуратурата причината за смъртта му е безотговорното поведение на неговите родители и престъпното лечение на доктора хомеопат. Майката и бащата се доверили на лекаря, тъй като той лекувал детето от няколко години.

След смъртта на Францеско на Ботуша се заговори за това колко е важно законодателят да се намеси, тъй като и в Италия ваксините са задължителни. Училищата и детските градини не приемат деца, ако родителите не представят документи за направени имунизации. Антиваксърите обаче опитаха да заобикалят закона и да изфабрикуват сертификати, за което бяха наказвани.

Припомняме, преди две години властите в Италия предложиха родители, които държат децата си на веганска диета, рискувайки здравето им, да лежат в затвор.

Материалът Дете с ушна инфекция почина след хомеопатия е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.