Борисов уволни скандалния болничен директор д-р Вълчев

28

Лично премиерът Бойко Борисов нареди директора на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик д-р Васил Вълчев да бъде уволнен. Това съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство. Припомняме, след разследване на Нова телевизия се оказа, че д-р Вълчев има 82 % инвалидност заради скъсан ахилес, а решението е издадено от ТЕЛК комисия, която е под негово ръководство.

Още през изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист, уточниха от МЗ.

Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик.

По разпореждане на министъра на здравеопазването Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ от днес започва пълна проверка на лечебното заведение, прочуло се с кардиолог, който получава 57 000 лева месечна заплата и директор с инвалидна пенсия от 715 лева заради скъсан ахилес и изкуствена става.

Материалът Борисов уволни скандалния болничен директор д-р Вълчев е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.