Болници и медици ще номинират Лекар на годината 2019

49

За първи път тази година болници и медици ще могат да номинират свои колеги за приза Лекар на годината 2019. Наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българския лекар, който е на 19 октомври. Самата церемония е планирана за 17 октомври.

Тази година категориите, в които се номинират заслужилите признание медици са пет. Първата е за „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“. Втората категория е за „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“. Третата е за „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България, а четвъртата – „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. Най-голямата награда е „Лекар на годината 2019″.

БЛС е обявил и изискванията, които са нужни за подаване на предложения за номинации в съответните категории. За целта е нужно освен името на кандидата трябва да се посочи категорията, за която той се предлага. Нужно е да бъде представена и кратка професионална биография на кандидата, като в нея се посочат какви особени заслуги в областта на медицината, международни изяви (ако има такива).

Предложенията ще се събират до 30.09.2019 година, съобщават от съсловната организация. Дружествата по специалности, лечебни заведения и всички, които желаят да номинират свои колеги от цялата страна, могат да го направят на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2019@blsbg.com, уточняват от БЛС.

„Много са лекарите в България, които заслужават отличие за своята хуманна дейност и е важно те да получат признание от всички нас. Разширяваме възможностите за номиниране, защото колегите от дружествата, отделенията в болниците, а и самите лекари от цялата страна са тези, които могат да излъчат хората, които познават и заслужават“, коментира председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Материалът Болници и медици ще номинират Лекар на годината 2019 е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.