БЛС връчва наградите Лекар на годината на 17 октомври

33

БЛС връчва наградите Лекар на годината на 17 октомвриБЛС ще връчи традиционните си награди Лекар на годината 2019 на 17 октомври (в навечерието на празника Ден на българския лекар).

Съсловната организация получи десетки номинации от цялата страната в категориите: “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2019“.

Имената на победителите ще бъдат обявени по време на тържествената церемония в четвъртък от 19:00 часа, в зала Роял, София Хотел Балкан. Сред официалните гости ще са омбудсманът Диана Ковачева, здравният министър Кирил Ананиев, д-р Даниела Дариткова – председател на парламентарната комисия по здравеопазване, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари. Скенер.нюз научи името на големия победител, но за да не разваляме изненадата, ще подскажем само, че той е от Варна.

Тази година БЛС реши да връчи и три специални награди. Едната от тях е посветена на инициативата  “Добрата дума лекува“, която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева. В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, придружени със снимки. Най-много добри думи бяха получени за д-р Здравко Пенков от Сливен, който ще бъде отличен по време на церемонията.

Другите две специални награди ще бъдат връчени на д-р Елиас Хаддад, който оперира под светлината на фенер и д-р Илиян Траянов, който заедно с колегите си от МБАЛ- Пазарджик,  спаси родилка с амниотична емболия и ДИК синдром.

Материалът БЛС връчва наградите Лекар на годината на 17 октомври е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.