Безплатни прегледи за имунен дефицит в „Александровска“

41

Безплатни прегледи за първичен имунен дефицит организира УМБАЛ „Александровска“. Те ще се проведат от 22 до 25 април, съобщиха от лечебното заведение. За деца консултации ще се провеждат в Клиника по педиатрия на Александровска болница, от 10.00 до 12.00 часа, като не е нужно направление от личния лекар, но трябва предварително да бъде записан час на телефон: 0877570386. Прегледите на хора над 18 години ще се провеждат в Клиниката по клинична имунология, от 11.00 до 15.00 часа, отново  след предварително записан час на телефон: 0877 570898.

Ако имате някои от следните симптоми задължително трябва да се прегледате:

– Четири или повече отита в рамките на 1 година

– Две или повече сериозни инфекции на синусите в рамките на 1 година

– Приложение на антибиотици за два или повече месеца с незадоволителен ефект

– Две или повече пневмонии в рамките на 1 година

– Забавено физическо развитие при новородени и малки деца

– Рецидивиращи дълбоки кожни абсцеси или абсцеси на вътрешни органи

– Персистираща млечница/кандидоза на устната кухина или кожна гъбична инфекция

– Необходимост от прилагане на интравенозни антибиотици за саниране на инфекцията

– Две или повече инфекции на вътрешни органи, включително септицемия (сепсис, отравяне на кръвта)

– Анамнеза за наличие на първичен имунен дефицит в семейството

Чрез организиране на различни инициативи, Експертният център по редки болести – първични имунни дефицити към УМБАЛ „Александровска” в сътрудничество с Международната фондация „Джефри Модел”, Българската асоциация на хора с ПИД и Националният алианс на хората с редки болести, се присъединява към усилията на организациите от цял свят за популяризиране на първичните имунодефицитни заболявания и призовава пациентите, членовете на техните семейства и приятели също да партнират в тях. Световната седмица на първичните имунни дефицити е глобална инициатива под надслов „Тествай. Диагностицирай. Лекувай“ и се провежда всяка година от 22-и до 29-и април. Мотото тази година е „Заедно правим промяната за пациентите с първичен имунен дефицит“.

Материалът Безплатни прегледи за имунен дефицит в „Александровска“ е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.