Безплатни прегледи за акне в „Александровска“

38

Дерматолози от УМБАЛ и ДКЦ „Александровска“ ще преглеждат безплатно пациенти с акне. Инициативата е част Националната информационна кампания „Заедно сме в борбата срещу акнето“, организирана за пета поредна година от BIODERMA. Кампанията има за цел да популяризира превенцията, ранното лечение и ключовата роля на дерматолога, с посланието, че акнето е лечимо заболяване. Данните сочат, че акнето е най-често срещаното кожно заболяване, което засяга до 90% от тийнейджърите и 50% от младите хора над 25-годишна възраст.

Безплатните прегледи ще са до 18 октомври, като не се изисква направление по НЗОК, уточниха от Клиниката по кожни и венерически болести на Александровска болница. Специалистите от УМБАЛ „Александровска“ ще преглеждат на 16 октомври в кабинет 122 на клиниката, тел. за записване: 02/ 9230 495, а специалистите от ДКЦ „Александровска“ ще бъдат на разположение от 14 до 18 октомври, тел. за записване: 02/ 9230 494.

Последните открития в областта на акнето са ключовата роля на диссеборята (качествена промяна в състава на себума) и все по-честата поява на възрастово акне (при мъже и жени над 25 годишна възраст). Сред най-често допусканите грешки е очакването, че акнето ще отмине самò. Препоръката е да се избягва самолечението и стискането на пъпките, третирането с агресивни продукти като спирт и сапун, които пресушават кожата и променят нейното pH. Нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи години и често води до трайни белези и пигментни петна по кожата, които остават като стигми за цял живот и се отразяват на самочувствието и социалния живот на пациента.

Материалът Безплатни прегледи за акне в „Александровска“ е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.