Безплатни прегледи в Първа градска

119

Безплатни прегледи с различни специалисти обяви столичната Първа градска болница, която е единственото общинско лечебно заведение с университетски статут. На разположение на столичани за консултации ще са УНГ-специалисти, офталмолози, кардиолози, пулмолози и хирурзи, съобщиха от болницата.

Прегледите стартират от утре и ще продължат до 28 май. Всеки, който иска да се възползва от тях, трябва да си запише предварително час на телефон: 02/ 8059203. Профилактичните консултации ще се извършват всеки работен ден от 11.00 ч. до 13.00 часа в кабинетите по ушно-носно-гърлени болести, очни болести, белодробни болести, кардиологични (сърдечни) болести и хирургични болести.

„Инициативата има за цел да повиши обществената информираност и да осигури достъп на по-голям брой хора до специализирана медицинска помощ. Кампанията е доказала своята ефективност в годините. По този начин се осигурява своевременно диагностициране на много социално-значими заболявания, както и стартиране на тяхното лечение“, категоричен е директорът на Първа градска проф. Цветомир Димитров. По думите му болницата разполага с модерна апаратура и висококвалифицирани специалисти, а едновременно с това изпълнява и социални функции.

Припомняме, съвсем скоро приключи ремонтът на хирургията и вътрешното отделение на Първа УМБАЛ, като СО отпусна за реновирането 255 хил. лева. Отделно, с 300 000 лева, беше закупена нова апаратура, а в част от стаите има монитори, през които пациентите чрез интернет могат да викат дежурните лекари и сестри.

 

Материалът Безплатни прегледи в Първа градска е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.