Безплатни кардиологични прегледи в „Александровска“

43

През целия месец ноември, специалистите от Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Александровска“ ще консултират безплатно хора с наднормено тегло, гръдна болка, задух или високо кръвно налягане. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 14.00 до 18.00 ч. в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Необходимо е предварително записване на тел.: 02/9230 467, но направления по НЗОК не се изискват, уточниха от лечебното заведение.

Прегледите са част от кампания на Александровска болница за ранно откриване и проследяване на заболяванията.

Отделно от това кардиолозите от Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести стартират кампания с безплатни прегледи. Те ще се провеждат всеки петък на месец ноември от 9.00 до 13.00 ч., в к-т №2 на Диагностично-консултативния блок. И за тях е необходимо предварително записване на тел. 02/ 9230 586.

Консултациите са насочени най-вече към пациенти с неконтролирана артериална хипертония; захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания; преживян инфаркт/инсулт; хронична сърдечна недостатъчност; ритъмни нарушения (усещане за сърцебиене и „прескачане“ на сърцето); дислипидемия (повишени стойности на холестерола).

Материалът Безплатни кардиологични прегледи в „Александровска“ е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.