Ананиев – вторият най-разпитван министър

50

Здравният министър Кирил Ананиев е вторият най-разпитван от депутатите. Той е отговорил на 34 въпроса и питания във времето за парламентарен контрол през седмата сесия на Народното събрание. Това  сочи справка, подготвена от Дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ и парламентарния пресцентър. Дори в последния работен ден на НС, преди лятната отпуска, Ананиев изкара няколко часа в парламента, заливайки депутатите с цифри и обещания за светло бъдеще.

Преди Ананиев се нарежда само колежката му Петя Аврамова, която отговоря за регионалното развитие и благоустройството. Към нея е имало цели 45 питания. За сравнение третият в класацията – социалният министър Бисер Петков е отговорил на 15 въпроса.

Общо от 7 май до 31 юли 2019 г. са постъпили 277 въпроса и 14 питания. В този период са проведени четири изслушвания на министри и едно разискване по питане. От „БСП за България” са внесли най-много въпроси и питания – 213 въпроса и 13 питания. Най-активни от социалистите са били народните представители Георги Гьоков и Валентина Найденова, задали съответно 30 и 20 въпроса, като те са и най-често търсещите отговори от министър Кирил Ананиев.

От ГЕРБ са отправили 31 въпроса и едно питане, от ДПС – 15, „Обединени патриоти” са задали 14 въпроса, а от „Воля“ само един.

Народното събрание е приело 41 закона и 65 решения. В парламента са внесени 57 законопроекта, като 26 от тях са на народни представители. Постъпили са 73 проекта за решения, от тях 64 са от депутати.

По време на седмата си сесия 44-ото Народно събрание е приело изменения и допълнения в Закона за енергетиката, в Закона за мерките срещу изпирането на пари, в Закона за държавната собственост, в Закона за лечебните заведения, в Закона за здравето, в Закона за политическите партии, в Изборния кодекс и др. Парламентът е имал 34 редовни и едно извънредно пленарни заседания, показва  още справката.

Материалът Ананиев – вторият най-разпитван министър е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.