3 дни безплатни прегледи в Интер Експо Център

51

Национална пациентска организация(НПО) ще проведе безплатни прегледи по време на специализирано медицинско изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ , което започва днес и ще продължи до 17 май. Скрининговите акции ще бъдат за хепатит Б и С, диабет, сърдечносъдови заболявания, болести на щитовидната жлеза, измерване нивото на кислород в кръвта и спирометрия.

Всички прегледи ще се провеждат в Интер Експо Център в София, на щанд С 12, в зала 1. Днес посетителите ще могат да се тестват за хепатит и да си прегледат щитовидната жлеза. Изследванията за хепатит ще се извършват с капка кръв от пръста, а резултатите от него се получават на място в рамките на 5 до 10 минути. При поява на положителен и/или съмнителен резултат, изследваният ще бъде консултиран на място.

В интервала от 13 до 17 часа ще се проведат информационна и скринингова акция за заболявания на щитовидната жлеза. В рамките на акцията ще бъде организиран ехографски преглед и консултация със специалист ендокринолог.

Вторият ден ще бъде посветен на едно от най-често срещаните заболявания – захарния диабет. От 10 до 17 ч. ще се проведе скринингова акция за измерване на кръвната захар, холестерола и кръвното налягане, като ще има възможност и за консултации на място.

В последния ден на изложението, от 10:30 до 17 часа ще се извършва измерване нивото на кислород в артериалната кръв с пулсоксиметър. Чрез това бързо и лесно изследване се определя колко добре се насищат с кислород отдалечените от сърцето части на тялото. Условие за провеждане на изследването с пулсоксиметър е пръстът, на който се поставя, да е без наличие на лак, тъй като това може да доведе до отчитането на погрешни резултати. Допълнително, на щанда на НПО, в рамките на тази акция, посетителите ще могат да си направят и изследването спирометрия, което представлява измерване на дихателния обем на човек чрез специален апарат.

Над 220 изложители ще вземат директно участие в професионалния бизнес форум за специалистите в областите на медицината, денталния сектор, дерматологията и естетичната медицина. Компании от България, Германия, Португалия, Сингапур, Китай, Тайван, Пакистан, Румъния, Италия, Франция, Гърция, Турция, Словения, Латвия и Унгария ще представят продуктите на 980 бранда. Очакват се над 13 500 посетители, които ще могат да видят над 280 здравни и медицински иновации.

Материалът 3 дни безплатни прегледи в Интер Експо Център е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.