10 % по-високи заплати за лекарите и сестрите в УМБАЛ „Св. Марина“

40

С 10 % по-високи заплати от 1 януари ще зарадва лекарите и сестрите ръководството на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Това съобщиха от лечебното заведение. Най-голямата болница в Източна България се похвали, че е приключила 2019 година с положителен финансов резултат и без просрочени задължения.

„Постигнахме отлични резултатите през миналата година. Над 56 хиляди са преминалите през клиниките пациенти за 12- те месеца. Направихме инвестиция в модерна и високотехнологична апаратура и помогнахме на много българи да получат жизненоважни диагностични и лечебни методи и терапии, за които до скоро се налагаше да пътуват в чужбина и да заплащат от собствения си джоб“, отчетоха от болницата.

От ръководството на УМБАЛ „Св. Марина“ похвалиха своите медици така: „Доказахте, че сте сред най-авторитетните специалисти, като популяризирахте България като страна, която успешно следва съвременните европейски и световни тенденции в медицинската теория и практика“.

Материалът 10 % по-високи заплати за лекарите и сестрите в УМБАЛ „Св. Марина“ е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.